Hlavní obsah

Seat Ateca dostane drsnou verzi

V Paříži se objeví Seat Ateca s doplňkovým jménem X-Perience. Ta nabídne zajímavější vzhled a trochu víc terénní vlohy, než je tomu u klasické verze.

Foto: Seat

Seat Ateca X-Perience

Článek

Zatím je X-Perience jen koncept, ale pokud si můžeme tipnout, tak během několika dalších měsíců bude z kvasinského závodu (Seat Ateca se opravdu vyrábí u nás) vyjíždět podobně vypadající vůz. A měnit se ani moc nebude muset. Tohle, co představuje firma jako koncept by klidně mohla ihned poslat do prodejen a zákazníci by se určitě našli.

Foto: Seat

Seat Ateca X-Perience

Foto: Seat

Seat Ateca X-Perience

X-Perience nabídne mnohé plasty vhodně rozprostřené po celé karoserii, ale také třeba kryty podvozku, což je více než vhodné pro jízdu v terénu. Jistě, ateca není žádný teréňák, ale majitelé takových SUV se někdy zapomenou a taková proražená vana motoru dost stojí.

Koncept se navíc pochlubí přepracovanou elektronikou, která bude dbát víc na terénní vlastnosti. Samozřejmě, že bez pořádných pneumatik je cokoli, včetně pohonu všech kol se systémem Haldex, zcela k nepotřebě. A tak budou pláště kol mít pořádný terénní vzorek.

Foto: Seat

Seat Ateca X-Perience

Pod kapotou bude dvoulitrové TDI s výkonem 140 kW a točivým momentem 400 Nm, které je spojené s dvouspojkovou převodovkou DSG. Samozřejmě že výstavní auto je potřeba pořádně vybavit, takže je v něm vlastně kompletní výbava. Včetně třistašedesátistupňového kamerového systému sledujícího okolí auta, parkovacího asistentu, adaptivního tempomatu apod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám