Hlavní obsah

Nadšenci připravují repliku slavného Porsche 917

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na crowdfundingovém systému Indiegogo se objevila nabídka pro lidi, kteří se chtějí podílet na přípravě repliky Porsche 917, tedy slavného vítěze závodu LeMans a CanAm.

Foto: RM Sothebys

Porsche 917

Článek

Za svou historii se prohnalo po okruhu v LeMans tisíce strojů, které bychom mohli označit klidně za legendy. A mezi nimi se neztratí, naopak září Porsche 917. Auto, které se svým dvanáctiválcem ve své době dokázalo uchvátit davy příznivců rychlých kol.

A pokračuje to dodnes. Parta nadšenců z Velké Británie se dala dohromady a připravila Project 917.

První auto možná už příští rok

Pomocí crowdfundingové sbírky chtějí najít peníze na stavbu repliky a také vytvořit členskou základnu klubu řidičů 917. Fanouškovství ale samozřejmě nestačí. A tak auto bude připraveno s odborníky na závodní vozy – firmou RallyPrep, která v současnosti připravuje Toyotu GT86 CS-R3 pro anglické okruhové závody.

Nechtějí alepostavit do šroubku přesnou kopii vozu. Dvanáctiválec například nahradí moderní motor od Porsche, takže by auto mělo splňovat i emisní normy. Maximální hmotnost auta by neměla přesáhnout 917 kg.

Pokud se najde dost lidí, kteří by finančně projekt podpořili, první auto by mohlo být venku už příští rok. Pak by se začaly organizovat i závody pro majitele a až by bylo dost peněz ze závodních verzí, přišly by na řadu i silniční vozy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám