Hlavní obsah

Škoda Kodiaq má být v Evropě k mání za 662 tisíc

Právo, Radek Plavecký

Cena zcela nového modelu Škoda Kodiaq by podle zatím neoficiálních informací měla na evropském trhu stát 24 520 eur, tedy v přepočtu něco málo přes 662 tisíc korun. Cena na českém trhu ale může být odlišná. Záleží také na nabídce výbavy a motorizací, protože ty mohou být pro každý trh jiné.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Škoda Kodiaq při představení v Berlíně.

Článek

Informaci Práva o ceně pro evropský trh zástupci automobilky oficiálně nepotvrdili. „Ceny vozu zveřejníme během pařížského autosalónu. Do té doby nebudeme žádné spekulace komentovat,“ uvedl mluvčí Škoda Auto Jozef Baláž.

Už dříve lidé z automobilky potvrdili, že cena nového SUV by měla být podobná zatím největšímu modelu tuzemské automobilky, tedy Superbu. Jeho cena začíná těsně pod hodnotou 631 tisíc korun.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq v testovací komoře.

Automobilka v pátek zveřejnila výsledky testování modelu Kodiaq. Ten prošel testovacím programem, který zahrnoval extrémní klimatické podmínky či dlouhé a rozbité cesty. Vůz prošel například klimatickou komorou, kde byl vystaven teplotám od -40 do +90 stupňů Celsia.

„Nové SUV tradiční české značky splňuje ambiciózní kvalitativní standardy,“ informovala o výsledcích testu Silke Rosskothen z tiskového oddělení Škoda Auto.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám