Hlavní obsah

Mercedes-AMG GT Roadster odhalen. Má buď 476, nebo 557 koní

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes po uzavřené verzi kupé přichází s otevřeným roadsterem. Dvoumístný sporťák s plátěnou střechou je opět dodáván ve dvou různě výkonných verzích. Ta silnější má 557 koní a 680 Nm. Jde o další model, který bude mít světovou premiéru na pařížském autosalonu.

Mercedes-AMG GT C RoadsterVideo: Mercedes-AMG

 
Článek

Roadster pochopitelně vychází z verze kupé. Třívrstvá, elektricky ovládaná střecha je plátěná; na výběr jsou tři barevná provedení - černá, červená a světle žlutá. Stažení zabere zhruba 11 sekund a je možné až do rychlosti 50 km/h. Základem jsou devatenáctipalcová nebo dvacetipalcová kola.

O pohon zadních kol se stará čtyřlitrový osmiválec dopovaný dvěma turbodmychadly. Motor je spojen se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou.

Foto: Mercedes-AMG

Mercedes-AMG GT C Roadster (2016)

Foto: Mercedes-AMG

Mercedes-AMG GT C Roadster (2016)

Základní motor má největší výkon 350 kW (476 k) a 630 Nm. Zrychlení 0-100 km/h je otázkou čtyř sekund a vozidlo jede rychlostí až 302 km/h. Silnější provedení pak žene vpřed 557 koní (410 kW) a 680 Nm. Stovku dá za 3,7 s a jede 317 km/h.

Foto: Mercedes-AMG

Mercedes-AMG GT C Roadster (2016)

Více bude zřejmé na pařížském autosalonu, kde má tento model premiéru. Pro připomenutí, jak jezdí verze kupé, odkazujeme na náš test (včetně videa). Základní verze stojí v Česku 3,2 miliónu, silnější pak bezmála 3,8 miliónu korun. [celá zpráva]

Test rychlosti Mercedes AMGVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám