Hlavní obsah

Projděte si virtuální muzeum značky Citroën

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Virtuálních prohlídek automobilových muzeí je na světě dost. Ale Citroën udělal jedno vyloženě virtuální. Nádherné, plné informací.

Foto: Citroën

Citroën Origins

Článek

Virtuálně se můžete projít po mnoha muzeích. Za všechny vás navedeme na jedny stránky s 360stupňovými panoramaty mnoha a mnoha světových automobilových muzeí, kde jsou i perličky v podobě muzea AvtoVAZ, muzea ve Spojených arabských emirátech (jde o sbírku místního prince), Ferrari World v Abu Dhabi, ale i Trabi museum v Berlíně.

To nejnovější muzeum je ale vyloženě elektronické. Citroën se totiž rozhodl na stránkách Citroën Origins vytvořit jakési centrum svých automobilů za celou dobu existence. V muzeu tak najdete všechny skvosty od 10 HP Type A přes dodávku Type H, kačenu, Ami 6, DS, XM až po současné modely. Jsou tu i některé koncepty, jako je Activa 1 z roku 1988.

Foto: Citroën

Citroën Origins

Ke každému autu je stručná historie, technická data, fotogalerie, plakáty i reklamní letáky… Spousta zajímavých věcí. Třeba si můžete auto otáčet ve 360stupňové fotografii nebo si ho nastartovat a poslouchat, jak auto znělo nebo zní. Ale to není všechno. Můžete se zaposlouchat třeba do zvuku zavření dveří, zatažení ruční brzdy nebo klaksonu!

Je to moc pěkná prohlídka. Škoda jen, že Citroën to vzal od začátku tak trochu jako reklamu na současná auta, takže posledních patnáct let zabírá tři řádky ze sedmi. Škoda. V historii tak slavné značky se jistě najde víc zajímavých aut a konceptů. Citroën však slibuje, že bude auta postupně dodávat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám