Hlavní obsah

Hybridní luxusní limuzína z Polska se inspirovala mořskou pannou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Polsku plánují vyrábět zajímavé auto. Jde o luxusní řidičskou limuzínu, která má pod kapotou sice spalovací motor, ale jen pro dobíjení akumulátorů. Vzhled má převzít z pokožky mořské panny.

Foto: Varsovia Motor Company

Varsovia Concept

Článek

Značka se jmenuje Varsovia Motor Company a auto se nazývá jednoduše Varsovia Concept. Zatím se nevyrábí, ale na nejbližším autosalonu se prý představí v reálné podobě. Tam se budou představitelé firmy zajímat o to, jestli se vyskytne dostatek zájemců, aby mohla být spuštěna výroba. Pokud ano, rozjede se v roce 2018 limitovaná padesátikusová výroba tohoto sedanu.

Foto: Varsovia Motor Company

Varsovia Concept

Foto: Varsovia Motor Company

Varsovia Concept

Vzhled je opravdu netradiční až futuristický. Tenoučká světla vpředu i vzadu, velmi štíhlá linie a hlavně čtvercové prolisy na kapotě, které mají připomínat pokožku mořské panny. Tu má auto také na kapotě jako znáček.

Pod kapotou vozu bude velká sada akumulátorů. Ty by měly pohánět auto prostřednictvím elektromotorů po celých 350 km. A když to stačit nebude, naskočí spalovací motor, který bude dobíjet akumulátory. Nádrž benzínu pak vystačí na celkový dojezd vozu 850 km. Výkon firma nezveřejnila, ale zrychlení na stovku prý má být pod pět sekund.

Foto: Varsovia Motor Company

Varsovia Concept

Foto: Varsovia Motor Company

Varsovia Concept

Interiér bude dělaný na zakázku. Jediné, co zákazníci dostanou vlastně sériově, budou sedadla, která nabízejí neskutečnou relaxaci. Jsou prý rozdělena do devíti sekcí, přičemž každá se může samostatně nastavovat, má vlastní možnost seřízení vyhřívání, větrání, masážní funkci… Jinak interiér bude dělaný podle přání každého zákazníka zvlášť. Na obrázcích je třeba ohromný multimediální systém s připojením k internetu. I to má být jedna z variant.

Reklama

Výběr článků

Načítám