Hlavní obsah

Nový druh umění - superauta vyrobená ze starých součástek

Zvláštní potisky karoserie aut už dnes nabízejí kde co. Pro jedince, kterým ale jen potisk nestačí, jsou nyní k mání i skutečná umělecká díla – auta vyrobená přesně podle předlohy ze starých ocelových částí.

Foto: Galeria Figur Stalowych

Superauta vyrobená z kovového odpadu

Článek

Opravdu to není žádný vinylový polep superaut. Opravdu to není výsledek mnohahodinové práce ve photoshopu. Tohle je reálný výsledek práce 50 umělců ze všech koutů světa, kteří se sjeli do polské Varšavy, aby tu se svářečkou v ruce postavili šest úžasných vozů ze starého šrotu.

Na výstavě v Galerii Figur Stalowych v Pruszkově můžete objevit Mercedes-Benz 300 SLR Coupé z roku 1950, Lamborghini Aventador, Maserati GranTurismo MC, Bugatti Veyron, Pagani Zonda R a klasický Fiat 500.

Foto: Galeria Figur Stalowych

Superauta vyrobená z kovového odpadu

Foto: Galeria Figur Stalowych

Superauta vyrobená z kovového odpadu

Vše je vyrobeno do úžasných detailů. Modelům nechybí otevíratelné dveře, interiéry a dokonce i motory. Do vozů lze usednout a vychutnat si vrchol ukázkového „steampunku“. Samozřejmě, že některé detaily vzaly za své, zvlášť v interiéru. Ale i tak je výsledek naprosto úžasný.

Vozy se aktuálně nacházejí v Galerii Figur Stalowych v Pruszkově, poté se přesunou na autosalon do Dubaje. Jestli z Dubaje odjedou, to už není jisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám