Hlavní obsah

Famózní rekonstrukce stařičké terénní Toyoty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 1967 vyrobili tuhle Toyotu Land Cruiser. Po letech se z ní stala spíš zrezavělá hromada šrotu. Jenže takhle krásný vůz prostě nesmí zůstat zapomenut. A tak firma FJ Company auto opravila do naprosto fantastické podoby.

Foto: FJ Company

Toyota Land Cruiser (1967)

Článek

Model FJ45LV v bílé a Capri Blue byl v majetku jednoho nadšence z Montany. Ten deset let sháněl náhradní díly na auto, protože ho chtěl mít v dokonale původním stavu. Ovšem bylo mu už dost let, a když už mu docházely síly, prodal ho. Pak ho dostal do rukou sběratel, který měl peníze na to, aby jej dal do rukou specializované firmy FJ Company.

Foto: FJ Company

Toyota Land Cruiser (1967)

Výsledek je naprosto dokonalý. Zrenovováno je naprosto všechno – od zámků bezpečnostních pásů až po náboje kol. Všechno září novotou, lakem, chromem. Přitom nic není neoriginální. Není to tuning, ale rekonstrukce stávajícího. A když něco chybělo, dobré celosvětové kontakty znamenaly rychlou náhradu dílu jiným, originálním.

Dnes auto už stojí ve sbírce nejmenovaného dubajského sběratele. Cenu auta nikdo nezveřejnil, ale určitě nebude malá. Pokud byste ale auto chtěli vidět na vlastní oči, vydejte se v listopadu na tuningovou megavýstavu SEMA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám