Hlavní obsah

Škoda Kodiaq na dosud nejlepších špionážních záběrech

Novinky, maž

Prototypy chystaného škodováckého SUV Kodiaq se už pár týdnů prohánějí na českých silnicích. Automobilka z nich po čase sundala „těžkou” kamufláž a polepy chránící před zvědavými objektivy mobilů a fotoaparátů upravila do podoby sportovně-užitkových vozů od Land Roveru.

Škoda Kodiaq na dosud nejlepších špionážních záběrechVideo: Novinky

 
Článek

Sériové provedení kodiaqu se ukáže až 1. září na světové premiéře v Berlíně a koncem září na výstavní premiéře na autosalonu v Paříži. Na tuzemských dálnicích D10 (M. Boleslav–Praha) a D11 (Praha–Hradec Králové) lze nyní vidět během závěrečných testů jen lehce kamuflované prototypy. A právě na hradecké dálnici objevil hned několik maskovaných kodiaqů čtenář Novinek, který si nepřál být jmenován.

Jde o dosud nejlepší záběry, jaké jsou k vidění. Dříve měly kodiaqy, testované po celém světě, větší kamuflování – buď v celočerném provedení, nebo se šedobílými fóliemi, které ale celkové tvary jednoduše rozbily. Nynější lehká kamufláž, zejména zadními partiemi vtipně odkazující na vozy od Land Roveru, dává vyniknout světlometům, které ale dostanou ještě výše umístěné mlhovky. Ty ale nebudou dominantním prvkem, jak se dosud předpokládalo.

Foto: čtenář Novinek, Novinky

Škoda Kodiaq během posledních testů

Redaktor Novinek už viděl nakamuflovanou verzi kodiaqu, která částečně připomíná Audi Q7. Kapota rozehrává podobné linky jako u superbu, je ale menší a auto celkově působí užším dojmem a není tak rozkročené. Ostatně vnější vzhled nového kodiaqu hodně naznačuje letošní studie VisionS. [celá zpráva]

Nový kodiaq se dočká nejenom luxusní verze Laurin & Klement, ale také varianty s bohatším oplastováním a lepšími schopnostmi v terénu (Scout) a provedením SportLine. V tuto chvíli je vrcholnou motorizací 180koňová benzínová verze, respektive motorizace 2.0 TDI (190 k/140 kW).

Škoda Kodiaq: záběry z novinářského testování v NorskuVideo: Novinky

Motorizace pro Škodu Kodiaq (český trh, zahájení prodeje)
Motor1.4 TSI2.0 TSI2.0 TDI2.0 TDI
Palivobenzínbenzínnaftanafta
Výkon [kW/k]110/150132/180110/150140/190
Toč. moment [Nm]250320340400
0–100 km/h [s]9,27,89,57,8
Max. rychlost [km/h]198206196209
Dostupné verze4x4, 4x24x44x4,4x24x4
Zdroj: Škoda Auto
Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Kodiaq

Škoda zvažuje, že by jako vrcholné provedení nabídla i benzínovou verzi o výkonu 280 koní, kterou má pod kapotou současný superb, podle našich informací ale konečné rozhodnutí nepadlo. Víme však, že nabídku kodiaqu cca za dva roky obohatí slabší verze dvoulitrového turbodieselu (85 kW/115 k), dost možná v edici GreenLine.

S předsériovými kodiaqy jsme měli jako jedni z mála možnost jezdit na novinářském testování v Norsku. Podrobné jízdní dojmy a technické informace najdete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: čtenář Novinek, Novinky

Škoda Kodiaq během posledních testů

Foto: čtenář Novinek, Novinky

Maskovaná Škoda Kodiaq

Anketa

Líbí se vám škodovácké SUV Kodiaq?
Ano
39,5 %
Ne
60,5 %
Celkem hlasovalo 8161 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám