Hlavní obsah

Nové Bugatti Chiron mohlo mít odvážnější design, ukazují pracovní verze

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bugatti Chiron, nejrychlejší auto světa, má vnější vzhled s jasným odkazem na svého předchůdce, veyron. Jak ale ukazují pracovní verze vnějšího designu, výsledek mohl být ještě více odvázaný.

Foto: Bugatti

Pracovní návrhy pro Bugatti Chiron

Článek

Jméno Sasha Selipanov vám nejspíš nic neřekne. Jde o ruského designéra, který dříve pracoval v designovém studiu Lamborghini a dnes vede vnější design ve slavné automobilce Bugatti. Na světlo světa se nyní dostala jeho pracovní verze návrhu, o které se - mezi mnoha jinými - uvažovalo.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Bugatti Chiron

Design tak složité věci, jakou je bezpochyby moderní automobil, je nesmírně komplikovaný. Kromě estetické stránky musíte řešit aerodynamiku, ochranu posádky, ale i třeba riziko sražených chodců.

Foto: Bugatti

Pracovní návrhy pro Bugatti Chriron

Bugatti ChironVideo: Bugatti

A zatímco návrh zadních partií s úzkou a protáhlou linkou světel se do sériového provedení chironu „dostal”, přední obrovská jednoduše střižená maska nikoliv. Namísto ní je decentní otvor pro vstup vzduchu a světlomety s celkem osmi světelnými moduly a spodní decentní lišta.

Foto: Bugatti

Bugatti Chiron

Foto: Bugatti

Pracovní návrhy pro Bugatti Chriron

Anketa

Líbí se vám pracovní verze designu chironu více než sériové provedení?
Více se mi líbí pracovní verze
71,6 %
Více se mi líbí sériová verze
28,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 877 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám