Hlavní obsah

Porsche ukázalo, jak chytrá je nová panamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novou generaci panamery již Porsche představilo. Víme o ní spoustu věcí. Ale prozatím bylo tajemstvím, co umí ten nový ohromný displej na přístrojové desce. Umí toho opravdu hodně.

Foto: Porsche

Porsche Panamera Infotainment

Článek

Přístrojová deska nové generace Porsche Panamera nese ve svém středu 12,3 palců široký displej infotainmentu, který je zcela nový. Nový je nejen svou velikostí, ale tím, co je v něm.

Tak například jeho buzení probíhá prakticky automaticky, když se k němu přiblíží ruka. Ano, to není nic nového, to už umí všechny vozy koncernu VW. Ovšem tady by odezva měla být skutečně okamžitá. Úvodní obrazovka pak může mít libovolnou podobu. Řidič si totiž může navolit, co na ní bude, jaký vzhled budou mít grafické prvky apod.

Foto: Porsche

Porsche Panamera Infotaiment

Automobil je připojitelný v rámci služby Apple CarPlay. Ano, není tu podpora Androidu, ale je to asi proto, že 70 % majitelů Porsche má jako mobil Apple iPhone.

Ale auto má i jiné možnosti připojení dat. Má totiž dva sloty na USB, dva na SD kartu a navíc interní harddisk, který má kapacitu 10 GB. Jeho jméno Jukebox asi napoví, na co je určen. Jenže to není všechno. Celý systém může být připojen na internet. A ten pak využívat nejen k svojí potřebě, ale distribuovat ho i do okolí pomocí wi-fi signálu. Automobil navíc může být spojený s mobilem pomocí tří balíčků, které nabízejí mnoho zajímavých výhod.

Foto: Porsche

Porsche Panamera Infotaiment

Car Connect umožní na mobilu zobrazit ujetou vzdálenost, odemykat či uzamykat vůz, v případě hybridu pak plánovat dobíjení.

Navigation a Infotainment je paket, který nabídne online navigaci pomocí Google a Street View, automobil dokáže hledat i volná parkovací místa, a to především u letištních terminálů. Ostatně také bude umět hledat odlety letadel a informovat o jejich zpožděních apod.

Balíček Connect App umožňuje plánovat cesty doma. Pak je přenést do auta, které si informace o cestě zaktualizuje, navrhne novou cestu v případě uzavírek nebo kolon apod.

O druhé generaci panamery se další informace dozvíte v našem dřívejším článku.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám