Hlavní obsah

Kodiaq ve sportovní verzi RS nevznikne, přijde jen provedení SportLine

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V minulých dnech se na internetu objevily články ohledně sportovní verze nového SUV od Škody. Podle našich informací z exkluzivní prezentace v Norsku se ale sportovní verze RS nechystá ani pro kodiaq, ani pro superb. V nabídce budou varianty SportLine.

Škoda Kodiaq: první video, kamuflovaný prototypVideo: Škoda Auto

 
Článek

Nové SUV Kodiaq se dočká nejenom luxusní verze Laurin & Klement, ale také varianty s bohatším oplastováním a lepšími schopnostmi v terénu (Scout) a provedením SportLine. V tuto chvíli je vrcholnou motorizací 180koňová benzínová verze, respektive motorizace 2.0 TDI (190 k/140 kW).

Škoda zvažuje, že by coby vrcholné provedení nabídla i benzínovou verzi o výkonu 280 koní, kterou má pod kapotou současný superb, podle našich informací ale konečné rozhodnutí nepadlo. Víme však, že nabídku kodiaqu cca za dva roky obohatí slabší verze dvoulitrového turbodieselu (85 kW/115 k), dost možná v edici GreenLine.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq (předsériový prototyp)

Světová premiéra první zářijový den

Kodiaq bude mít světovou premiéru 1. září v Berlíne (industriální zóna Kraftwerk), tu virtuální lze očekávat v polovině srpna. Na prknech pařížského autosalonu koncem září bude zveřejněna prodejní cena a zákazníci si budou moci auto objednat. Podle našich informací by nejlevnější verze měla stát přibližně 630 tisíc korun a první dodávky pro české zákazníky lze očekávat od února příštího roku.

Veškeré informace o kodiaqu najdete v našem podrobném článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám