Hlavní obsah

Lamborghini otevřelo zrekonstruované muzeum. Nabídne opravdové skvosty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 2001 bylo otevřeno muzeum v centrále značky Lamborghini ve městě Sant’Agata Bolognese. Na sklonku minulého roku se muzeum postupně vyklízelo a proběhla v něm rekonstrukce. Nová expozice nabídne opravdové skvosty.

Foto: Lamborghini

Muzeum Lamborghini

Článek

Načasování je přesné na padesáté výročí slavného sportovního vozu Miura. K této příležitosti usedne dvacet majitelů těchto vozů u muzea a vyrazí na 350 mil dlouhou cestu po blatských regionech Emilia, Ligurie a Toskánsko. U startu budou také asistovat stíhačky. Čtyři eurofightery ze 36. stíhací perutě Stormo Caccia přeletí nad muzeem.

Foto: Lamborghini

Muzeum Lamborghini

Foto: Lamborghini

Muzeum Lamborghini

A pak bude muzeum slavnostně otevřeno pro veřejnost a všichni uvidí novou expozici, která je uvítá nejdřív modelem 350 GT z roku 1963. Pak bude následovat miura, podvozek z miury a jediný vyrobený exemplář Miury Roadster. V expozici budou samozřejmě všechny důležité vozy z historie i současnosti, takže vedle starých vozů bude stát i asterion, diablo či Sesto Elemento.

Foto: Lamborghini

Muzeum Lamborghini

Foto: Lamborghini

Muzeum Lamborghini

Prohlídka bude multimediální. V prostoru jsou dotykové obrazovky, na kterých se objevují fotografie, informace i zajímavá videa z celého života vystavených vozů. Kdo máte o prázdninách v plánu jet do Itálie, navštivte město Sant’Agata Bolognese a tamní muzeum.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám