Hlavní obsah

O ojeté roomstery je stále zájem, prodávají se jich stovky

I rok po ukončení výroby je v Česku o roomster velký zájem, měsíčně se prodají desítky až stovky těchto ojetých vozů. Škoda nyní podobně kompaktní MPV v nabídce nemá.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Roomster

Článek

Škoda celkově za devět let produkce vyrobila 371 500 MPV roomster včetně verzí Scout nebo užitkové verze Praktik. Výrobu loni ukončila, i když se hovořilo o nástupci vycházejícím z nového VW Caddy, do výroby se nakonec nedostal.

„V tuto chvíli se plně koncentrujeme především na rozšíření modelové palety směrem k vozům kategorie SUV. Nově připravovaný model Kodiaq, který bude nabízen také v sedmimístné verzi, představíme již na podzim letošního roku," řekl ČTK mluvčí Škody Jozef Baláž.

Nejspolehlivější škodovka dle německých statistik

Roomster patří podle statistik německých technických kontrol k nejspolehlivějším škodovkám. Technicky je příbuzný s fabií druhé generace, má stejné motory i převodovky. Případné problémy jsou dobře známé a jejich řešení dobře zdokumentované, pozornost je potřeba věnovat celkovému stavu motoru 1.2 HTP, který je v roomsteru namáhán více než ve fabii, a dále pak rozvodovým řetězům u motorů 1.2 TSI.

Ojetý roomster se dá pořídit od zhruba 50 000 korun. Nový se prodával za nejméně 225 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám