Hlavní obsah

Tokijskou policii posílily tři Nissany 370Z Nismo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká policie se svými dálničními „stíhačkami“ může blednout závistí před mnohými policejními sbory světa. Teď se k nim přidal i ten tokijský, kde se do garáží zařadily tři sporťáky Nissan 370Z Nismo.

Foto: Nissan

Nissan 370Z pro tokijskou policii

Článek

Černo-bílá kombinace, majáky na střeše, LED diody v náraznících a místo předního znáčku na kapotě policejní odznak. To jsou Nissany 370Z Nismo pro tokijskou policii.

Samozřejmě že to nemůžeme srovnávat s dubajskou policejní garáží, kde vedle sebe stojí třeba Bugatti Veyron a Aston Martin One-77, ale i tak je to pěkný příspěvek pro bezpečnost města, které je známé až neskutečným dodržováním dopravních pravidel a pak výjimečnými úlety jako jsou noční závody na předměstích.

Foto: Nissan

Nissan 370Z pro tokijsou policii

Foto: Nissan

Nissan 370Z pro tokijsou policii

Ale hlavní silou vozů s vidlicovým šestiválcem o objemu 3,7 l s výkonem 253 kW (350 koní) není honění provinilců po silnicích při maximální rychlosti, která u vozu činí 250 km/h (zrychlení na stovku zvládne za 5,2 sekundy). Je to hlavně o předvádění. Mají být součástí různých akcí na podporu bezpečnosti, prostě mají plnit funkci preventivní a výchovnou.

Ostatně i tokijská policie čelí problémům s nedostatkem zaměstnanců a nalákat děti na dráhu policisty díky krásným autům se může do budoucna vyplatit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám