Hlavní obsah

Mercedes-AMG GT R: Nejostřejší provedení se ukáže příští měsíc v Goodwoodu

Novinky, maž

Na Festivalu rychlosti v britském Goodwoodu se ukáže nejsportovnější provedení modelu Mercedes-AMG GT. Podle informací časopisu Autocar bude výkon navýšen na 578 koní (425 kW) a 750 Nm.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Mercedes-AMG GT S

Článek

Základní verzi AMG GT pohání čtyřlitrový osmiválec s přeplňováním (twin-turbo), který produkuje 462 koní (339 kW) a 600 Nm točivého momentu. Stovku zvládne za rovné čtyři sekundy a jede až 304 km/h. Silnější verze S z téhož motoru doluje 510 k a 650 Nm. Stovka je v tomto případě otázkou 3,8 sekundy a nejvyšší rychlost krotí elektronický omezovač při 310 km/h.

Nejostřejší provedení, které se má ukázat příští měsíc v Goodwoodu, nese prosté označení R. Výkon stoupne o 68 koní na 578 k (425 kW) a točivý moment poskočí o rovných 100 newtonmetrů na 750 Nm. Čistě spekulativně: stovku by verze R mohla „dát” za 3,5 sekundy a nejvyšší rychlost by se mohla přiblížit 330 km/h.

A s cenovkou 3,7 miliónu za verzi S se „erko” nejspíš přes čtyři milióny korun přehoupne. Dozvíme se to brzy, goodwoodský festival začíná 24. června.

Test rychlosti Mercedes AMGVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Související články

Test Mercedesu-AMG GT S: Žlutý hurikán

Mercedes-AMG GT je prvním modelem, u kterého bylo jméno druhého ze zakladatelů slavné automobilky vypuštěno ve prospěch tří magických písmen - AMG. Nové...

Výběr článků

Načítám