Hlavní obsah

Tišší motor i převodovka. Toyota omladila hybridní model Prius+

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka zveřejnila seznam drobných změn pro svůj hybridní model Prius+. Mezi ty dvě nejdůležitější patří výrazně nižší hlučnost během zrychlování. Tišší je rovněž převodovka a nový je i modrý lak karoserie.

Foto: Toyota

Toyota Prius+ (2016). Nový je i tento modrý lak, samotná karoserie se nezměnila.

Článek

Na karoserii až sedmimístného hybridu se neměnilo zhola nic. Přesto byste měli rozdíl od verze před letošním omlazením poznat. Samotná automobilka si je vědoma toho, že motor byl při akceleraci velmi hlučný a podnikla patřičné kroky k nápravě.

Tím hlavním bylo snížení otáček spalovacího motoru o cca 1000/min při efektivnějším využití elektromotoru. Komfortněji se chová i převodovka, u které rovněž došlo k potlačení nežádoucích ruchů.

Co se dále změnilo? Multimediální systém s dotykovou obrazovkou má nově aktualizaci map na tři roky zdarma, jednodušší je údajně i připojení k on-line účtu My Toyota. Poslední novinkou je modrý odstín nazvaný Black Blue.

V Česku přijde Prius+ na 850 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám