Hlavní obsah

Ford GT si objednalo 6506 zájemců, 92 procent z nich má smůlu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford má v případě supersportovního modelu GT příjemné starosti. Třebaže jej nabízel pouhý měsíc, ohlásil 6506 zájemců, kteří vyplnili závaznou objednávku. Automobilka nyní vybere 500 šťastlivců.

Foto: Ford

Ford GT (2015)

Článek

První kusy GT dostanou kupující, kteří vítězně projdou „výběrovým řízením” koncem roku. Zajímavé je, že cena za jeden Ford GT ještě nebyla pevně stanovena, ta předpokládaná činí bezmála 11 miliónů korun.

O pohon supersportovního kupé, které svým vzhledem odkazuje na původní dvě generace gétéček, se stará dvakrát přeplňovaný vidlicový šestiválec o objemu 3,5 litru s výkonem 600 koní (441 kW). Výkon se přenáší na zadní kola prostřednictvím sedmistupňové dvouspojkové převodovky.

Pneumatiky Michelin Pilot Super Sport Cup 2 o průměru 20 palců byly vyvinuty přímo pro tento model. Brzdové kotouče jsou vyrobené z karbon-keramického kompozitu. Dvoudveřové sportovní kupé využívá lehkých materiálů, jako jsou hliník a uhlíková vlákna.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ford GT z roku 1969

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám