Hlavní obsah

Jaguar připravuje sporťák se čtyřválcem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké luxusní kupé Jaguar F-Type dostane čtyřválec. Důvodem je konkurenceschopnost a také snížení emisních limitů značky.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Jaguar F-Type

Článek

Když Porsche představilo plány na nové modely Cayman a Boxster s přeplňovanými čtyřválci, muselo se to nějak projevit i u konkurence. [celá zpráva]

Foto: Porsche

Porsche 718 Boxster

A tou je například Jaguar. Ten velmi nenápadně expanduje se čtyřválci do různých modelových řad. Nejdřív jako diesely, pak i jako benzínové agregáty. Dnes si můžete pořídit třeba Jaguar XE s přeplňovaným čtyřválcem o objemu 2,0 l s výkonem 179 kW (240 koní) a točivým momentem 340 Nm.

A právě tenhle agregát se pravděpodobně dostane do sportovního kupé Jaguar F-Type. Ten se objevil na silnicích v zamaskované podobě, ale přes registrační značku se zahraničním novinářům podařilo vypátrat, že v technickém průkazu má zapsaný čtyřválec.

Samozřejmě že očekáváme větší výkon a točivý moment, než výše uvedený. S úpravou také přijde změna designu předního nárazníku, menší kola a také vzadu prý bude vykukovat uprostřed jen jediný výfuk.

Jaguar ve čtyřválcovém boji nezůstane sám. Postupně se očekává, že většina značek se v kategorii malých a středních sporťáků zaměří hlavně na čtyřválce s přeplňováním, což by mohlo snížit cenu a také zajistit značkám ukrojení menší porce povolené emisní produkce u výrobní řady.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Jaguaru XF 3.0d: S kočkou na kolech

Minulý týden bylo dost sněhu, abychom mohli dobře vyzkoušet nějakého solidního teréňáčka, SUV nebo alespoň klasickou čtyřkolku. Na test jsme však měli...

Výběr článků

Načítám