Hlavní obsah

Do dalších 100 let jede BMW se speciální modrobílou edicí řady 7

Sto let značky BMW se tento rok slaví průběžně. Postupně se představují zajímavosti automobilky, nějaké ty koncepty a také speciální edice. Řada 7 dostane jednu modrobílou s názvem The Next 100 Years.

Foto: BMW

BMW Individual The Next 100 Years

Článek

Pod taktovkou BMW Individual vznikl speciál, který bude nabízen jako oslava stovky let značky a hlavně oslava dalšího sta let. Základem je speciální modrý lak Centennial Blue Metallic Individual s chromovanými doplňky, které v hluboké modré krásně září. Stejně tak jsou zajímavá i dvacetipalcová kovaná kola s dvoubarevným tónováním.

BEZ KOMENTÁŘE: BMW slaví 100. výročí uvedením speciální edice řady 7 Video: BMW

Interiér je pak proveden celý v bílé kůži Merino, kde naopak kontrastují černé prvky na přístrojové desce. Prostoru je v interiéru dost a dost, vždyť všechny verze speciální edice jsou postaveny na prodloužených verzích.

Foto: BMW

BMW Individual The Next 100 Years

A jako Škoda Superb nesla ve své kapsičce ve dveřích deštník, tohle BMW také bude mít jednu vkládanou specialitu – pero Montblanc for BMW. Jde o výrobek slavné firmy Montblanc, která připravila společně s designéry BMW plnicí pero, které má stejnou barvu jako lak karoserie a stříbrné detaily pak odkazují na prošívání sedadel.

Foto: BMW

BMW Individual The Next 100 Years

Pokud budete chtít jeden vůz objednat, měli byste si pospíšit. Jak to u speciální verze ke stému výročí bývá, půjde o omezenou stokusovou sérii. V ní budou nabídnuty tři motorizace. Základem je vidlicový osmiválec o objemu 4,4 litru (750Li) dále pak vrcholný dvanáctiválec o objemu 6,6 l (760Li) a pro fajnšmekry pak čtyřválec o objemu dva litry s elektromotorem, tedy plug-in hybrid 740Le.

Dvě slabší verze půjde pořídit jako dvoukolky i s pohonem všech kol, což je u dvanáctiválce standardem. A abyste při objednávce vypsali správně, co vlastně chcete, tak celé jméno vozu je BMW Individual M760Li xDrive Model V12 Excellence The Next 100 Year. Jen cenu BMW nesdělilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám