Hlavní obsah

Nový Renault Mégane přijel na český trh. Stojí od 400 tisíc korun

Na českém trhu oblíbený Renault Mégane opět vstupuje na zdejší trh. Tentokrát už ve své čtvrté generaci. První ceník ale není tak úplně oficiální. Jde totiž o nabídku pro nedočkavce – limitovanou edici Premiere Edition.

Foto: Renault

Renault Mégane (2016)

Článek

Pro novou generaci si francouzská automobilka vybrala jako premiérové místo frankfurtský autosalon 2015. Tam vzbudil Renault Mégane dost ohlasů. Jak dobrých, tak i trochu rozpačitých. Jak se automobil líbí, necháme na vás. Každopádně design následuje větší Renault Talisman. Především v přední části jde o velmi nezaměnitelnou podobu. [celá zpráva]

Foto: Renault

Renault Talisman (2015)

Renault Mégane - čtvrtá generaceVideo: Renault

Premiéra v České republice prostřednictvím Premiere Edition bude trochu ořezaná. Omezí se na základní benzínový čtyřválec o objemu 1,2 l s výkonem 74 kW a na turbodiesel 1.5 dCi s 81 kW. První volba vyjde nejlevněji – bez stokoruny se vejde pod čtyři sta tisíc. Vznětový čtyřválec pak stojí 444 900 Kč. Obě jednotky jsou spojené s šestistupňovou manuální převodovkou.

Foto: Renault

Renault Mégane (2016)

Pokud si počkáte na klasické verze, pak můžete počítat i s benzínovými agregáty 1.6 SCe (84 kW), 1.2 TCe (97 kW) a 1.6 TCe (151 kW). Naftové motory rozšíří méně výkonná patnáctistovka (66 kW) a dvě šestnáctistovky (96 a 118 kW).

Ve výbavě Premiere Edition je dvouzónová klimatizace, dešťový a světelný senzor, rádio s USB, elektrické ovládání všech oken, tempomat, elektricky nastavitelná a vyhřívaná zpětná zrcátka, šestnáctipalcová kola, metalíza apod.

Na nadcházejícím autosalonu v Ženevě bude představeno navíc odvozené kombi od tohoto vozu a také velkoprostorový Scénic.

Anketa

Jak se vám líbí nový Renault Mégane? Ohodnoťte ho známkou jako ve škole
1
56,4 %
2
8,3 %
3
13,8 %
4
4,3 %
5
17,2 %
Celkem hlasovalo 3314 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám