Hlavní obsah

Dvě studie malého Renaultu Kwid: Racer na okruhy, Climber do přírody

Novinky, maž

Renault Kwid je model, který Francouzi prodávají zatím pouze v Indii. Je však docela pravděpodobné, že malý crossover dorazí i do Evropy, notabene když Renault nyní zveřejnil dvě studie - jednu do přírody, druhou na závodní okruh.

Foto: Renault

Renault Kwid Racer (2016)

Článek

Oranžové provedení Kwid Climber dostalo větší světlou výšku a mohutné oplastování. Modré detaily kontrastují s výrazným oranžovým lakem, alespoň z fotografií ale celkový dojem působí trochu pouťově. Oba koncepční vozy mají pravostranné řízení.

Pohon všech kol studie vcelku pochopitelně nenabízí. Renault ani neinformoval o použité pohonné jednotce. To ostatně značka neuvedla ani u druhého z konceptů.

Foto: Renault

Renault Kwid Racer (2016)

Foto: Renault

Renault Kwid Climber (2016)

Ten přichází s označením Racer a je s nadsázkou určen pro závodní okruhy. Zajímavostí jsou 18palcová litá kola, sportovnější vzhled a černá střecha. Interiér je pouze dvoumístný. Uvnitř najdete dvě sportovní sedačky a čtyřbodové bezpečnostní pásy.

Zda Renault Kwid doputuje až na Starý kontinent, zatím netušíme, v Indii jde nicméně o docela úspěšný produkt -  za čtyři měsíce se zde prodalo 90 tisíc kusů.

Foto: Renault

Renault Kwid Climber (2016)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám