Hlavní obsah

Poslední vůz Jamese Bonda jde do aukce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aston Martin DB10 z poslední bondovky Spectre bude vydražen. Očekávaná cena je někde kolem 35 miliónů korun za jediný vůz.

Foto: Aston Martin

Aston Martin DB10

Článek

Když Aston Martin představil model DB10 jako speciál pro film Spectre, všichni se dušovali, že žádný z nich nikdy nevyjede skutečně na silnice. Po několika měsících vývojáři dodali, že nepůjde o žádnou sériovou výrobu a že auta, která si zahrají ve filmu, následně budou vydražena.

A je to tady. Uhlazený Aston Martin DB10 vyrazí v únoru do aukční síně Christie´s v Londýně, aby se tady o něj porvali sběratelé z celého světa. Očekává se, že proběhne velký boj, a že cena vozu poletí závratně nahoru.

Foto: Christie´s

Aston Martin DB10

Foto: Christie´s

Aston Martin DB10

Vůz s karoserií z uhlíkového kompozitu má ale zajímavou aukční podmínku. Aby bylo zaručeno, že půjde stále o ten samý vůz, který byl prodán, prošel v laboratořích Aston Martinu speciálním 3D skenováním, díky kterému zůstane zachován jeho tvar v elektronické podobě na věčné časy a vyhne se tak případnému falšování, což je dnes bohužel celkem častý jev.

Jen chceme připomenout, že nový majitel dostane plně funkční auto, které pohání vidlicový osmiválec o objemu 4,7 litru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám