Hlavní obsah

Přehled nových automobilů pro rok 2016

Novinky, Martin Žemlička

V letošním roce, stejně jako v minulém, dorazí do autosalonů desítky nových modelů nejrůznějších vozů. Přinášíme přehled všech, o nichž už se ví, že letos prožijí světovou premiéru. Rok 2016 je ve znamení SUV ofenzívy napříč všemi automobilovými značkami.

Foto: Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Článek

Italská Alfa Romeo letos ukáže své kompaktní SUV. Půjde o vůbec první sportovně-užitkový model milánské značky. Na jaře se konečně začne prodávat giulia, představená už loni.

Audi má pro letošní rok připravenou verzi A4 Avant Allroad, dorazí i sportovní verze S4 a S4 Avant. Koncem roku 2016 pak malé SUV nazvané Q2.

Bentley už tento měsíc začne prodávat své první SUV Bentayga.

Foto: Bentley

Bentley Bentayga (2015)

Nový duster i nejrychlejší auto světa

Na prkna ženevského autosalonu v březnu vstoupí i jedno z nejočekávanějších aut posledních pěti let. Bugatti Chrion má být opět naprostou špičkou mezi hypersportovními auty.

BMW v roce 2016 přijde s duchovním nástupcem legendární M3 E30 a 1M Coupé - modelem M2. V září dorazí nová řada 5, konkurent nedávno zveřejněné nové třídy E od Mercedesu. Špitá se cosi o sportovní verzi nejluxusnější řady 7 - modelu M7 (přijde poprvé v historii).

Foto: BMW

BMW M2 (2015)

Citroën letos přinese nový hatchback C3 a omlazenou verzi kompaktního MPV C4 Picasso.

Největší novinkou rumunské Dacie bude nový duster.

Fiat oprášil slavné jméno Tipo. Dorazí sedan, později také hatchback a praktičtější kombi. Letos přijde na trh i malý sportovní roadster 124 Spider.

Ford má pro evropský trh připraveno SUV Edge a třetí generaci Focusu RS. Koncem roku přijde nová generace malého modelu Ka.

Foto: Jaguar

Jaguar F-PACE

Honda po letech odkladů přijde letos se supersportovním kupé NSX.

A další automobilka přijde letos se svým prvním SUV. Britský Jaguar nabídne F-Pace a rovněž bláznivý kabriolet evoque.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ford Focus RS III

SUV ofenzíva

Kia letos dorazí s optimou, sedanem střední třídy. Později se fanoušci značky dočkají i verze kombi. Představí se i nová Kia Sportage, velké SUV se zatím ukázalo jen jako koncept.

Mercedes-Benz letos uvede novou třídu E, která jakoby z oka vypadla větší řadě S. Koncem roku přibyde v nabídce i praktičtější verze kombi. Dorazí také kabriolet odvozený z luxusního S Coupé.

Foto: Mercedes-Benz

Nový Mercedes-Benz E

Opel letos přijde s novou astrou v karosářské verzi kombi. V roce 2016 by se měla ukázat také nová zafira.

Renault dorazí s novým méganem kombi, na trhy zavede sedan talisman, který by měl být doplněný také karosářskou verzí kombi.

Porsche letos ukáže novou 911 Turbo, dorazí dále cayman a boxster (pod označením 718) a v druhé polovině roku nová panamera.

Subaru bude letos ve znamení faceliftů. Postupně japonská značka představí omlazenou imprezu, XV, kultovní sporťák WRX STI, BRZ a forester.

Nové velké SUV od Škody, luxusní sedan a kombi od Volva

Škoda letos ukáže velké sedmimístné SUV, pravděpodobně nazvané Kodiaq. Stejnou techniku bude mít i nové (a první, jak letos jinak) SUV od Seatu. Vyrábět se bude v Kvasinách.

Hlavní novinkou Toyoty bude nový prius, komerčně první hybridní automobil. Hovoří se také o hybridní verzi modelu RAV4.

Volkswagen chystá zejména nový tiguan. Dorazit má i hybridní verze passatu s označením GTE a ostřejší verze modelu Golf GTI.

Volvo na jaře ukáže luxusní sedan S90, v polovině roku pak odvozené kombi V90.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám