Hlavní obsah

Fiat Chrysler platí další velkou pokutu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V USA se národní úřad pro bezpečnost na silnicích (NTHSA) s automobilkami nepáře. Koncern Fiat Chrysler například tento rok platí tučnou pokutu už podruhé, tentokrát za nenahlášení usmrcených a zraněných lidí tomuto úřadu.

Foto: FCA

Fiat Chrysler Group

Článek

V USA je totiž povinností hlásit případy, kdy by usmrcení nebo zranění mohly mít souvislost s poruchami na autech. NTHSA se v tom případě na daný problém zaměří a zjistí, jestli náhodou značka nemá s nějakou součástkou problém.

Nenahlášení je ovšem také problém. Fiat Chrysler to stálo sedmdesát miliónů dolarů (1,7 miliardy korun). Není to málo a navíc letos už za pozdě provedenou svolávací akci dostal další pokutu 105 miliónů dolarů. Šlo o únik paliva ve vozech jeep, což je silně nebezpečná porucha – proto tak velká pokuta.

NTHSA ale rozdává pokuty na počkání. Letos už za neohlášení mrtvých a zraněných dostala stejnou pokutu Honda. Ta jim zapomněla poslat informace o 1 729 nehodách během 11 let. Ferrari v roce 2014 pak zaplatilo 3,4 miliónu dolarů za nenahlášení případů za tři roky zpátky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám