Hlavní obsah

Mercedes-Benz ukázal omlazený roadster SL

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes na právě zahájeném autosalonu v Los Angeles ukázal omlazenou verzi svého roadsteru SL. Vnější vzhled se příliš nezměnil, v nabídce je nově devítistupňová automatická převodovka, interiér má novou komfortní výbavu.

BEZ KOMENTÁŘE: Mercedes-AMG SL 63 (facelift 2015)Video: Mercedes-Benz

 
Článek

Předchozí model je na trhu od roku 2011, přišel tedy čas na omlazení. To je z hlediska vnějšího designu spíše kosmetické, avšak viditelné na první pohled. Všimněte si, že kapota, nárazník a světlomety (nyní s led technologií) jsou odlišné. Střecha může být nově zavírána/otevírána do rychlosti 40 km/h.

Interiér dostal nový středový displej. Rovněž přibyly prvky bezpečnostní výbavy (radarový tempomat, samočinné brždění). Novinkou je i systém Active Body Control, který kromě snižování světlé výšky při rychlé jízdě umožňuje „naklápění” do zatáček. Systém má pětici senzorů na všech čtyřech kolech a výše zmíněné „naklápění” funguje v rychlostech 5 - 180 km/h.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Mercedes-Benz SL 350

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz SL (2015, facelift)

Sportovní roadster dostal novou devítistupňovou automatickou převodovku, současné provedení využívalo sedmistupňovou převodovku, která zůstane vyhrazena pro AMG provedení. Modelová řada nyní zahrnuje SL 400 s vidlicovým šestiválcem a o 35 koní vyšším výkonem; nyní 270 kW (367 k) a 500 Nm točivého momentu. Varianta SL 500 se nabízí s osmiválcovým motorem a výkonem 335 kW (455 k) a 700 Nm točivého momentu.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz SL (2015, facelift)

Dvanáctiválec naštěstí zůstal

Známe už i specifikace vrcholné varianty AMG. Opět budou k dispozici dvě motorizace - přeplňovaný osmiválec a šestilitrový V12. Slabší z obou motorů má 430 kW (585 k) a 900 Nm, dvanáctiválec pak bere dech parametry 436 kW (630 koní) a 1000 (!) Nm točivého momentu.

Nejvýkonnější verze SL 65 AMG zvládne zrychlení na 100 km/h za rovné čtyři sekundy a nejvyšší rychlost „utne” elektronický omezovač při 250 km/h - stejně jako u všech dalších tří verzí. Na přání jej lze posunout na 300 km/h.

Cena nového modelu zatím nebyla stanovena, současné SL v Česku nové koupíte od 2,5 miliónu korun. Vrcholné provedení s dvanáctiválcem pak přijde na - ne zrovna lidových - 6,2 miliónu korun.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz SL (2015, facelift)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám