Hlavní obsah

Zlatý mercedes pro dubajské šejky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaký je recept na prodej auta nejbohatším lidem v Perském zálivu? Cokoli unikátního. A když už nemáte až takový unikát, tak ho prostě pokryjte zlatem a ono se to prodá samo.

Foto: Brabus

Brabus Rocket 900 Desert Gold Edition

Článek

Brabus nepřijel do Dubaje na autosalon s žádnou velkou peckou. Tedy jeho Rocket 900 je fantastické auto, ale přece jen už má za sebou nějaký ten měsíc prodejů. Žádná novinka. Takže jak zaujmout ty, kteří mají peněz, že by si mohli auta kupovat jejich vyvážením hmotnosti penězi? Jednoduše. Postavit speciální edici Rocket 900 Desert Gold Edition.

Foto: Brabus

Brabus Rocket 900 Desert Gold Edition

Základem je standardní Rocket 900, tedy S65 AMG s vidlicovým dvanáctiválcem, který dostal větší turbodmychadla, nové sací a výfukové potrubí, ve kterém je speciální klapka pro lepší zvuk. Ten si řidič kontroluje tlačítkem na volantu.

Foto: Brabus

Brabus Rocket 900 Desert Gold Edition

Foto: Brabus

Brabus Rocket 900 Desert Gold Edition

Samotný motor pak má zvětšený objem ze 6,0 l na 6,3, což provází nové písty, ojnice, klikovka… Výsledek je 900 koní (662 kW) a 1500 Nm, které však Brabus omezuje kvůli životnosti převodovky (speciální sedmistupňový automat) a vůbec možnosti přenést přes zadní kola na vozovku na 1200 Nm. Ohromný sedan pak zrychlí na stovku za 3,7 sekundy a maximální rychlost je 350 km/h.

Foto: Brabus

Brabus Rocket 900 Desert Gold Edition

A co je v této dubajské verzi speciálního? Především zlatý nástřik barvou Desert Gold, instalace originálních kol Monoblock F Platinum Edition s pneumatikami 255/35 ZR21 vpředu a 295/30 ZR 21 vzadu a pak jsou tu další díly, které jsou vyrobené z uhlíkového kompozitu. I v interiéru je několik pěkných úprav. Takovou drobnou, ale přesto efektní je přecejchování rychloměru na maximálních 400 km/h nebo potažení černou kůží se zlatými lemy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám