Hlavní obsah

Fiat Tipo se vrací

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fiat si uvědomuje, že jakmile opustil jméno Tipo, šlo to s ním dost z kopce. A tak se tipo vrací. Dříve představený sedan s podivným jménem Aegea má mít i verzi hatchback, která se začne v Evropě prodávat právě pod jménem Tipo.

Foto: Fiat

Fiat Tipo

Článek

Ve chvíli, kdy model Tipo nahradila automobilka Fiat modely Bravo/Brava a Stilo, šlo to v tomhle segmentu trhu pěkně z kopce. Fiat tak nesáhne po výše uvedených jménech, ale podle britského časopisu Autoexpress to bude právě Tipo.

Základem je sedan aegea, který se začne zanedlouho prodávat na trzích, kde sedany frčí – tedy třeba v Turecku. [celá zpráva].

Pro další země, jako je Česko, je však aegea neperspektivní auto. A tak Fiat upraví sedan na hatchback a později i na kombi a přilepí k nim poněkud známější a srozumitelnější jméno.

Foto: Fiat

Fiat Aegea (2015)

O pohon se postarají benzínové jednotky o objemech 1,4 a 1,6 l a známé náfuky 1.3 a 1.6 Multijet.

Zajímavé je, že informace o novém voze říkají, že velikostně i výbavou by měl konkurovat například vozům, jako je Ford Focus, Opel Astra nebo Volkswagen Golf. Ale samozřejmě asi bude chtít zaujmout především cenou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám