Hlavní obsah

Nový Renault Kwid stojí v přepočtu 95 000 korun

V květnu tohoto roku představil Renault nový malý zvýšený vůz se jménem Kwid. Má to být globální vůz, který se začal prodávat nejprve na indickém trhu. Tady překvapil především cenou. Začíná v přepočtu na 95 000 Kč.

Foto: Renault

Renault Kwid

Článek

Malý Renault Kwid je tak trochu zmenšený duster. Zepředu i zezadu bychom mohli najít společné rysy, ale to vlastně vůbec nevadí. Kwid si nehraje na něco super svébytného. Je tu znatelná snaha o firemní soudržnost při zachování minimálních nákladů. Auto je dlouhé jen 3,7 metru a široké jen 1,6 metru. Výšku zatím nevíme, ale zato víme, že rozvor je 2,7 metru a světlá výška činí 180 mm.

Foto: Renault

Renault Kwid

Foto: Renault

Renault Kwid

Nabídka motorizací je velmi chudá. Tříválce o objemu 0,8 a jeden litr nabízejí 40 a 57 kW. Slabší auto má manuální převodovku, silnější pak robotizovanou.

A teď ty ceny. Základní verze v Indii, kde se auto nyní vyrábí, přijde na 256 968 rupií, v přepočtu tedy na necelých 95 000 Kč. Verze s klimatizací, centrálním zamykáním, elektrickými okny či navigací pak vyjde na 353 131 rupií, tedy 130 200 korun. Pokud se vám tyto ceny zdají být neuvěřitelné, pak vězte, že klasická Dacia Duster se v Indii prodává v přepočtu od 115 000 korun.

Foto: Renault

Renault Kwid

Renault považuje Kwid za globální automobil. Očekává se, že po Indii rozšíří prodej i do Číny, Koreje, pak do Evropy (hlavně Francie) atd. Tak možná se za rok či dva dočkáme české verze.

Foto: Renault

Renault Kwid

Anketa

Líbil by se vám Renault Kwid?
Za tuhle cenu určitě
92,7 %
Uvažoval bych o něm
2,3 %
Nevím
0,3 %
Určitě ne
4,7 %
Celkem hlasovalo 5050 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám