Hlavní obsah

Kupte si skutečné závodní auto – za pouhých 10 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilový sport není levná záležitost. Závodní auta stojí ohromné peníze. A dostat se k nim také není jednoduché. Audi ale nyní nabízí komukoli možnost nákupu závodního speciálu Audi R8 LMS.

Foto: Audi

Audi R8 LMS

Článek

Závodní speciály nejsou zrovna běžné zboží. Mohou si je dovolit závodní týmy s hromadou sponzorů za zády nebo jen pár pečlivě vybraných vyvolených.

Audi nyní nabízí k prodeji speciál, který má homologaci GT3. Vidět jsme ho mohli například ve čtyřiadvacetihodinovce ve Spa. Závodní týmy nyní mohou začít objednávat novou generaci tohoto vozu, který je proti dosavadní o 25 kg lehčí.

Foto: Audi

Audi R8 LMS

Vůz nabízí kompletní vybavení na závody – od rychle stavitelných pedálů, stavitelného sloupu volantu (je to důležité na vytrvalostní závody pro různé postavy jezdců), přes nouzový výlez střechou, sedadla připevněná přímo k rámu vozu,…

Motor je vidlicový desetiválec o objemu 5,2 litru s výkonem 430 kW. K němu je připojena šestistupňová převodovka s řazením pádly pod volantem.

Cena vozu není lidová – 359 000 eur bez daně, tedy asi 10 000 000 Kč. Další milión se připlácí za verzi s paketem náhradních dílů. Výroba začne 21. října a první vozy budou dodány na konci tohoto roku.

Foto: Audi

Audi R8 LMS

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám