Hlavní obsah

Škoda ve Frankfurtu: Sportovnější i ekologický superb

Ve Frankfurtu nad Mohanem se za týden otevřou brány světové automobilové výstavy IAA a objeví se tu mnoho novinek. Bohužel mezi nimi bude chybět nová Škoda Roomster. A tak na stánku potkáme jen několik menších novinek. Hlavně u superbu.

Foto: Škoda Auto

Škoda Superb Greenline

Článek

Superb ekologicky

Nový Superb GreenLine 1,6 TDI/88 kW je vyloženě zaměřený na ekologii. Vypustí na kilometr jen 95 g emisí CO2 a jeho spotřeba paliva činí 3,7 l/100 km. Na plnou nádrž ujede nejúspornější varianta vlajkové lodi automobilky vzdálenost až 1780 km. Přispěly k tomu úpravy motoru a převodovky, pneumatiky s nízkým valivým odporem a aerodynamická vylepšení. Fotografie je titulku článku.

Superb sportovně

Sportovním střihem zaujme nová Škoda Superb SportLine, která bude nabízena se všemi dostupnými motory modelu Superb s výjimkou základního zážehového a vznětového motoru. Nejvýraznějšími rysy modelu Škoda Superb SportLine jsou černá osmnácti- a devatenáctipalcová kola z lehké slitiny, tmavě tónovaná zadní boční skla a sklo pátých dveří (SunSet) a o 15 mm snížený sportovní podvozek.

V interiéru nabízí provedení SportLine mimo jiné kůží potažený tříramenný sportovní volant a hlavici řadicí páky, sportovní sedačky s exkluzivními potahy, pedály ve sportovním hliníkovém provedení a dekorační prvky se vzhledem karbonových vláken.

Foto: Škoda Auto

Škoda Superb SportLine

Rapid červeně

Svou světovou premiéru oslaví na autosalonu ve Frankfurtu i nový model Rapid Monte Carlo. Speciální řada vyjede v tradiční červené barvě a černých doplňcích. Vzhled modelu Rapid Monte Carlo podtrhují černá šestnácti- a sedmnáctipalcová kola z lehké slitiny a černě lakovaný rámeček masky chladiče, kryty vnějších zpětných zrcátek, přední a zadní spoiler, prahové lišty a zadní difuzor.

Působivá jsou tmavě tónovaná boční zadní okna a okno pátých dveří. Výrazné jsou sériově dodávané xenonové světlomety a zatmavená zadní světla. Součástí sériové výbavy jsou elektricky nastavitelná a vyhřívaná zpětná zrcátka, xenonové světlomety a zatmavené mlhové světlomety.

Foto: Škoda Auto

Škoda Rapid Monte Carlo

Sportovně laděný je i interiér s malým koženým paketem pro sportovní volant, hlavici řadicí páky a madlo ruční brzdy, sportovními sedadly a dalšími prvky.

Rapid terénně

Škoda Rapid Spaceback ScoutLine se představí na IAA ve Frankfurtu jako kompaktní hatchback ve speciálním provedení s designovými atributy městských SUV. Auto bude s ochrannými prvky nárazníků v černém a stříbrném odstínu, s černými plastovými kryty prahů a podběhů, s kryty vnějších zpětných zrcátek ve stříbrné barvě a na stříbrných šestnáctipalcových, nebo sedmnáctipalcových kolech. Bohužel nebude mít pohon všech kol.

Foto: Škoda Auto

Škoda Rapid Spaceback ScoutLine

 Škoda rychle

Prezentaci značky Škoda doplní dva sportovně střižené vozy: Škoda Octavia RS 230 a Škoda Fabia R5 Combi. O prvně jmenovaném jsme vám už psali v dřívějším článku, když jsme měli možnost s nejsilnější Octavií jezdit. [celá zpráva]

To studie Škoda Fabia R5 Combi je kombi-verzí soutěžního speciálu Škoda Fabia R5. Výrazná Fabia R5 Combi se představuje v nápadném, zeleno-bílo-černém lakování, s osmnáctipalcovými hliníkovými koly a soutěžní optikou. Pod rozšířenou karoserií se nachází skutečná závodní technika včetně přeplňovaného motoru o objemu 1,6 litru a o výkonu 205 kW (279 k).

Foto: Škoda Auto

Škoda Fabia Combi R5

Reklama

Výběr článků

Načítám