Hlavní obsah

Škoda Superb získala v nárazových testech pět hvězd

Novinky, maž

Jiný výsledek se ani nečekal - nový superb si v nárazových testech Euro NCAP přišel pro „povinných” pět hvězd. Srovnání s novými vozy zatím není k dispozici, protože superb prošel jako jeden z prvních automobilů inovovanou metodikou pro rok 2015.

Crash test Škody Superb IIIVideo: Euro NCAP

 
Článek

Testem prošla Škoda Superb s motorem 2.0 TDI ve výbavě Ambition a levostranným řízením. Hmotnost konkrétního vozu byla dle měření 1472 kilogramů. A jak třetí generace superbu dopadla? Z hlediska ochrany dospělých cestujících získala 86 procent, stejně jako za ochranu dětských pasažérů.

Ochrana sražených chodců byla ohodnocena 71 procenty, z hlediska vybavenosti asistenčními a bezpečnostními systémy získal superb 76 procent, kde největší mladoboleslavský model ztratil za systém lane asist, který není součástí standardní výbavy a nepředpokládá se, že by si jej zákazníci kupovali. Tak či tak - výsledkem je marketingově cenných a ve střední třídě očekávaných pět hvězd.

Foto: Euro NCAP

Škoda Superb III během nárazového testu Euro NCAP

Prostor pro cestující zůstal při čelním nárazu stabilní, ve zprávě se píše, že „byla poskytnuta podobná úroveň ochrany cestujícím různé velikosti a ti seděli v různých pozicích.” Ani při jednom z nárazových testů nedošlo ke špatné ochraně posádky, a to včetně osmnáctiměsíčních a tříletých dětí.

Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) je nezávislé konsorcium evropských ministerstev dopravy, automobilových klubů, pojišťoven a organizací na ochranu spotřebitelů, které provádí bezpečnostní testy nových typů automobilů a hodnotí jejich bezpečnost. Podrobné informace o testovaných automobilech, metodice nárazových testů i hodnocení všech testovaných automobilů najdete na oficiálních stránkách Euro NCAP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám