Hlavní obsah

V Nošovicích začali vyrábět nový model Hyundai Tucson

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nošovice

Zcela nový model sportovně-užitkového automobilu začali v pondělí vyrábět v závodě Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Hyundai Tucson, jak se nový vůz jmenuje, nahradí ve výrobě automobilky Hyundai ix35. U prodejců by se měl nový model objevit na konci léta.

Foto: HMMC

První vůz s označením Hyundai Tucson sjel z výrobní linky nošovického závodu krátce po pondělní 10. hodině.

Článek

Z výrobní linky sjel Tucson s označením 1 krátce po 10. hodině. „Jsme si plně vědomi složitosti současné situace a oceňujeme zvýšené úsilí vás všech. Náš závod HMMC nikdy ve své výrobní historii, počínající od listopadu 2008, nezažil situaci, kdy by poptávka po autech z naší produkce vyvolala nutnost zvýšení rychlosti výroby současně se zahájením výroby nového modelu,“ řekl prezident společnost HMMC Dongwoo Choi.

Firma věří, že Hyundai Tucson má všechny předpoklady stát se vlajkovou lodí společnosti HMMC, která auta z Nošovic úspěšně dovede na nové trhy a k ještě většímu globálnímu úspěchu.

Zahájení sériové výroby auta, které bylo představeno na letošním ženevském autosalonu, předcházelo zhruba devět měsíců příprav. V důsledku poptávky po novém voze zvýšila HMMC výrobní plán o 10 procent, a to z 300 na 330 tisíc aut ročně, což s sebou přineslo i zvýšení rychlosti výroby z 60 na 66 aut za hodinu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám