Hlavní obsah

Superb se začne prodávat od soboty, v Česku má Škoda 1700 předobjednávek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Škoda v sobotu zahájí tuzemský prodej nové generace svého největšího modelu Superb. Od března obchodníci nasbírali přes 1700 závazných objednávek. Základní cena nového superbu v provedení liftback s motorem 1,4 TSI o výkonu 150 koní začíná na 599 900 korunách.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Superb III

Článek

Pro srovnání: konkurenční Opel Insignia začíná s cenou o 70 tisíc níže. Dalšího konkurenta, Ford Mondeo, si lze s litrovým benzinovým motorem o výkonu 125 koní pořídit od 562 990 korun. Model Passat z mateřského koncernu VW začíná na 647 900 korunách.

Třetí generace modelu Superb využívá koncernovou platformu MQB-B. Nabídne sedm motorizací o výkonu od 88 do 206 kW. Kromě přímo řazených  převodovek je v nabídce i automatická převodovka DSG, většinu motorů lze na přání kombinovat s pohonem všech kol.

Superb patří do střední třídy, Škoda má ale ambice třetí generací tohoto vozu konkurovat vozům o třídu výš. Nový Superb jako první Škoda nabízí adaptivní podvozek s pěti volitelnými jízdními režimy, třízónovou klimatizaci, zadní parkovací kameru, elektrickou parkovací brzdu nebo připojení vozu k internetu prostřednictvím sítě LTE a vytvoření wi-fi sítě pro další zařízení.

Škoda začala superb vyrábět v roce 2001. Od té doby prodala tři čtvrtě miliónu vozů v provedení sedan a od roku 2009 i kombi. Automobilka letos plánuje zvýšit prodej modelu na českém trhu až na 5500 vozů, proti loňsku asi o pětinu. Karosářská varianta kombi vstoupí na český trh v polovině září letošního roku.

Foto: Škoda Auto

Škoda Superb Combi (2015)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám