Hlavní obsah

BMW 3.0 CSL Hommage: Karbonový návrat do sedmdesátek

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atraktivní designérskou studii představilo BMW na prestižním Concorso d’Eleganza Villa d’Este v Itálii. Nová studie je poctou slavnému závodnímu modelu BMW 3.0 CSL ze 70. let.

Foto: BMW

BMW 3.0 CSL Hommage a vpravo původní model

Článek

BMW 3.0 CS je slavné okruhové závodní auto ze sedmdesátých let. Jeho design zaujme i dnes – dlouhá kapota se žraločí přídí, vytažené blatníky, velký rozvor, zadní pevné křídlo... Letos, po čtyřiceti letech, chce bavorská automobilka vzdát hold tomuto modelu, který byl odlehčen díky použití hliníku o cca 200 kilogramů oproti výchozímu modelu 3.0 CL.

Foto: BMW

BMW 3.0 CSL Hommage

A protože zkratka „CSL“ znamená „Coupé Sport Leichtbau“ (kupé, sport, nízká hmotnost), nese se ve stejném duchu i popisovaná studie –  jen namísto hliníku používá karbon (uhlíkové kompozity) a rovněž plasty zesílené uhlíkovými vlákny. Pod kapotou pravděpodobně funkční studie je benzínový šestiválec s elektrickým pohonem (eBoost). Akumulátory jsou umístěny v prostoru zadních sedadel. Bližší technické parametry k pohonné jednotce automobilka kupodivu neuvedla, neznáme dokonce ani rozměry vozidla.

Zajímavostí BMW 3.0 CSL Hommage je stupňovitá střecha v zadní části nebo loga na obou C sloupcích karoserie. Vysoké černé prahy z uhlíkových kompozitů auto opticky snižují, použitá kola mají rozměr 21 palců.

Foto: BMW

BMW 3.0 CSL Hommage

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám