Hlavní obsah

Konkurent pro BMW X4, Mercedes-Benz ukázal v Číně Concept GLC Coupe

Novinky, maž

Mercedes v Šanghaji ukazuje koncept žlutého SUV, které se za několik měsíců stane nástupcem modelu GLK. Modelem GLC Coupe bude v sériovém provedení stuttgartská automobilka mířit zejména na BMW X4.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Mercedes-Benz Concept GLC Coupe si prohlížejí návštěvníci šanghajského autosalonu

Článek

Jiné kliky, jiná zpětná zrcátka a trochu poupravit logo na masce chladiče. Ve všech ostatních ohledech se podle nás díváte na sériovou verzi připravovaného modelu GLC Coupé, které se podle nás ukáže v září na frankfurtském autosalonu. Nebo nejpozději pak na jaře v Ženevě, protože prodej má být zahájen příští rok.

Nový model Mercedesu, který má už ve svém názvu slovo „koncept”, se v daleké Šanghaji představil na tamním autosalonu v zářivě žluté. Technických informací výrobce mnoho nesdělil. Auto je dlouhé 4,73 metru a přichází s rozvorem náprav 2,83 m. Šířka vozu je bez zrcátek rovné dva metry.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Concept GLC Coupe (2015)

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Concept GLC Coupe (2015)

Zajímavostí je výška pouhých 1593 mm, nepřehlédnutelná jsou tak kola s průměrem 21 palců. Pneumatiky mají vzadu rozměr 285/45, vpředu pak 255/50.

O pohon se stará šestiválcové biturbo s přímým vstřikováním paliva. Motor se zdvihovým objemem 2996 a spojený s devítistupňovou samočinnou převodovkou „zvládá” 367 k a 520 Nm (1400 - 4000). Nemělo by pro vás být překvapením, že poháněná jsou všechna čtyři kola (systém 4Matic).

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Concept GLC Coupe (2015)

Foto: Martin Žemlička, Novinky

BMW X4

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám