Hlavní obsah

Nový VW Transporter se klube na svět, první fotky dorazí už za měsíc

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen zveřejnil první skicu připravovaného transporteru s interním kódem T6. Šestá generace se na prvních fotografiích ukáže ve středu patnáctého dubna.

Foto: VW

VW Transporter T6 (skica)

Článek

Soudě podle jediné skici je zřejmé, že celkové krabicovité tvary zaplať pánbůh zůstanou, změny na vnějším designu tak budou spíše kosmetické. Očekáváme paletu nových technologií převzatou z aktuální generace passatu. Automobilka ale zatím oficiálně nic bližšího nepotvrdila.

Volkswagen Transporter je v aktuální T5 mimořádně oblíbené auto. Jezdí v něm zásahové jednotky, řadoví policisté i celní správa, převážejí se v něm pacienti do nemocnic, dělníci na stavby, europalety ve verzi valník atd. Vzhledem k obrovské variabilitě můžete mít transporter buď v čistě užitkové verzi, nebo ve verzích pro přepravu osob (multivan, obytná california nebo caravelle). Interiér lze uzpůsobit pro převoz až osmi lidí, lze si objednat i verzi pro sedm s koženými sedadly a luxusní výbavou.

Zkrátka variabilitou je tento model mimořádný. Stejně tak jízdními vlastnostmi, které připomínají jízdu v běžném osobním automobilu. Více kupříkladu v našem dřívějším testu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám