Hlavní obsah

GM svolává do servisů přes půl miliónu aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší americká automobilka General Motors svolává do servisů kvůli možným závadám přes půl miliónu vozů, převážně na severoamerickém trhu. Firma také potvrdila, že vyzvala obchodníky, aby kvůli problému s airbagy zastavili prodej vozů Chevrolet Colorado a GMC Canyon.

Foto: archív výrobce

Chevrolet Colorado

Článek

Automobilka svolává přes 430 000 vozů Cadillac SRX a Saab 9-4X, kterým by mohla hrozit nehoda kvůli nedostatečně utaženým šroubům. Do servisů by podle agentury DPA mělo zamířit i téměř 94 000 vozů Chevrolet Spark, u nichž se může kvůli korozi samovolně otevřít kapota.

V souvislosti s problémem u vozů Cadillac SRX a Saab 9-4X již firma obdržela zprávy o třech nehodách a dvou zraněních. Kvůli problému u vozů Chevrolet Spark zatím žádné nehody hlášeny nebyly.

General Motors již podle agentury AP v letošním roce svolal v Severní Americe do servisů téměř 30 miliónů vozů. Firma se letos stala terčem ostré kritiky kvůli problémům se zapalováním spojeným s minimálně 23 úmrtími. Ukázalo se totiž, že firma se o potížích dověděla už v roce 2001, ale se svoláváním vozů k opravě začala až letos v únoru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám