Hlavní obsah

V Praze začal letošní největší autosalon v Česku

Praha

Do neděle bude na pražském výstavišti v Holešovicích probíhat výstava automobilů nazvaná Autoshow Praha. K vidění bude 40 automobilových značek, největší hvězdou je McLaren P1, jediný kus v České republice.

V Praze začal letošní největší autosalon v ČeskuVideo: Novinky

 
Článek

Autoshow se koná po tříleté odmlce. Účastní se jí většina značek z první desítky. Automobilky většinou zastupují velcí prodejci s podporou oficiálních importérů. Incheba očekává přes 50 tisíc návštěvníků.

Mezi vystavovanými vozy jsou Alfa Romeo 4C, Bentley Flying Spur, Ferrari California T, Maserati Ghibli, Porsche 911 Turbo, Porsche Cayman GTS nebo Lamborghini Aventador LP 700-4.

Hlavní tahák McLaren P1 se organizátorům podařilo na akci dostat díky jedinému českému kupci. P1 disponuje přeplňovaným osmiválcem o objemu 3,8 litru a elektromotorem, které mu dodávají maximální výkon 916 koní.

V Brně letos autosalon není

Střední hala Průmyslového paláce je vyhrazena expozicím prémiových značek, pravé a levé křídlo obsadí ostatní automobilky a další vystavovatelé. Jednou z doprovodných aktivit jsou testovací jízdy s více než 30 vozy pro veřejnost. Základní vstupné je 120 korun.

Brněnské veletrhy letos kvůli nezájmu automobilek tradiční veletrh Autosalon zrušily. O konání příštího ročníku se má firma rozhodnout do listopadu podle zájmu jednotlivých značek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám