Hlavní obsah

GM plánuje investici do elektrických automobilů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká automobilka General Motors (GM) plánuje investovat 450 miliónů USD (devět miliard korun) do posílení výzkumu a zvýšení kapacity výroby elektrických vozů. Informoval o tom list Detroit News s odvoláním na informované zdroje. Investice by měla vytvořit 1400 nových pracovních míst.

Článek

Investice by měla směřovat do dvou závodů v Michiganu, do montážního závodu a do závodu na baterie, upřesnil list. Mluvčí společnosti se odmítl ke zprávě vyjádřit, napsala agentura Reuters.

V prosinci firma oznámila, že plánuje posílit své logistické centrum v závodě, který vyrábí elektrický vůz Volt, a investuje zde 121 milionů USD. GM má však problémy se zvýšením prodeje svého vozu Volt. Loni počet registrací klesl o 57 procent.

Zisk automobilky v loňském roce klesl o 22 procent na 3,8 miliardy USD. K poklesu přispívají mimořádné náklady na restrukturalizaci mimo USA. Prodej aut vzrostl o čtyři procenta na 9,715 miliónu vozů a v žebříčku největších světových prodejců automobilů se GM propadla na třetí místo, za Toyotu a Volkswagen.

Reklama

Výběr článků

Načítám