Hlavní obsah

Hyundai chce uvést své první elektrické auto v roce 2016

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejská automobilka Hyundai, která své modely prodává i pod značkou Kia, plánuje za dva roky představit svůj první elektrický model. V úterý to potvrdil viceprezident automobilky I Ki-sang.

Foto: Kia

Kia Soul (2013) se letos začne prodávat i v elektrické verzi. Za dva roky představí svůj první elektrický model i Hyundai.

Článek

Hyundai se doposud zaměřoval na vývoj aut na vodík a na vývoj elektrických vozů s dobíjecími bateriemi se zaměřila jeho sesterská společnost Kia Motors. Trh s elektrickými vozy poháněnými bateriemi je však nyní na vzestupu. Na korejský trh mají ještě letos přijít elektrické vozy BMW i3, Leaf od Nissanu, a také Soul EV od Kie.

Kia, ve které vlastní Hyundai podíl 34 procent, oznámila, že začne příští měsíc vyrábět v Koreji kompaktní vůz Soul EV. Auto bude určené i na vývoz, dodávat ho automobilka chce i do Spojených států a Evropy. Letos Kia plánuje prodat celosvětově 5000 těchto elektrických vozů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám