Hlavní obsah

Fiat Panda Cross: medvídek zdrsněl a zvládne náročnější terén

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fiat na ženevském autosalonu ukáže novou verzi malé pandy s pohonem všech kol. Proti standardní čtyřkolce očekávejte výrazněji tvarovaný zevnějšek, zlepšily se i jízdní vlastnosti mimo silnici.

Foto: Fiat

Fiat Panda Cross (2014)

Článek

Změny proti standardní pandě 4x4 jsou patrné na první pohled. Vpředu je vidět nový, o dost výraznější, děrovaný nárazník s úzkými mlhovkami. Větší jsou i blatníky, které ukrývají patnáctipalcová kola. Také vzadu našla místo imitace hliníku na pozměněném nárazníku. Na bocích pandy jsou ozdobné nápisy „Cross”.

V nabídce jsou dva motory: buď turbodiesel 1,3 MultiJet II (90 koní) nebo benzínový dvouválec 0,9 TwinAir o výkonu 80 koní. Standardně jsou poháněná přední kola, stisknutím tlačítka lze zapnout pohon všech čtyř kol.

Foto: Fiat

Fiat Panda 4x4 (2012)

Proti standardní verzi se zvýšila světlá výška (přesné číslo ale chybí) a lepší jsou i přejezdové, respektive nájezdové úhly. Ostatně už základní panda 4x4 svede v terénu díky své nízké hmotnosti až nečekané kousky, verze Cross bude ještě o pár krůčků dále.

Nový model se ve světové premiéře ukáže na ženevském autosalonu, kde bude upřesněno datum zahájení prodeje i samotné ceny.

Foto: Fiat

Fiat Panda Cross (2014)

Anketa

Která verze se vám líbí více?
Fiat Panda 4x4 (standardní)
16 %
Fiat Panda Cross
84 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 914 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám