Hlavní obsah

Peugeot představil nový model 108, který se bude vyrábět v Kolíně

Peugeot představil nový model 108, který se bude vyrábět od května v kolínské automobilce TPCA. Stoosmička je opět malý městský vůz. Má dvě verze karoserie a představí se jako hatchback nebo vůz s otevřenou střechou.

Foto: ČR Peugeot

Nový Peugeot 108

Článek

Nový Peugeot 108 nahradí původní model 107, který se v kolínské automobilce vyráběl od roku 2005. Na trh bude uveden v létě. "Na výběr jsou různé typy osobních úprav na míru, varianty vzhledu interiéru, počet dveří nebo barvy," uvedla automobilka.

Nový model je vybaven například kamerou pro snadné couvání, automatickou klimatizací nebo bezklíčovým odemykáním a startováním.

Nový městský vůz se bude vyrábět ve dvou verzích karoserie jako hatchback Peugeot 108 a jako vůz s otevřenou střechou s názvem 108 Top. Řidič bude mít možnost nastavit otevření střechy do libovolné polohy, například jen nad předními nebo nad všemi čtyřmi sedadly. Na výběr bude také odstín plátna střechy.

Foto: ČR Peugeot

Peugeot 108

V Kolíně se dosud vyráběly malé městské vozy Toyota Aygo, Peugeot 107 a Citroën C1, automobilka připravuje obměnu všech vozů. Měly by být představeny na jaře na ženevském autosalonu.

Firma loni vyrobila zhruba 185 tisíc vozů, což je meziročně o 14 procent méně. Letos chce TPCA podle stávajících odhadů vyrobit asi 210 tisíc aut.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám