Hlavní obsah

Škoda pracuje na Octavii Coupé, koncept chce ukázat už na jaře v Ženevě

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Škoda Auto pracuje na soupeři pro Volkswagen CC. Čtyřdveřový automobil připomínající kupé by měla mladoboleslavská automobilka podle informací britského Auto Expressu ukázat na jaře 2014 na autosalonu v Ženevě.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Octavia RS

Článek

Mercedes-Benz v roce 2003 založil pseudokategorii "čtyřdveřových kupé". Bez ohledu na prostý fakt, že kupé může mít pouze jeden pár dveří, se ukázalo, že o elegantní sedany s o něco menší praktičností je poměrně velký zájem.

Své první kupé se čtyřmi dveřmi chystá i mladoboleslavská automobilka. Nový model má zlepšit image značky a pomoci dostát ambicióznímu prodejnímu plánu pro rok 2018. Koncept Octavie Coupé se ukáže za necelé čtyři měsíce na ženevském autosalonu.

Informaci o vývoji Škody Octavie Coupé, jejíž technika bude podobná běžné octavii, ovšem design bude více emotivní, potvrdil Novinkám dobře informovaný zdroj přímo z automobilky. Podle něj se rozhoduje o sériové výrobě, která je velmi pravděpodobná. Produkční verze bychom se měli dočkat v roce 2015.

„Spekulace ohledně nově připravovaných modelů nebudeme komentovat,“ uvedl pro Novinky.cz tiskový mluvčí automobilky Jozef Baláž.

V roce 2014 představí mladoboleslavská automobilka třetí generaci fabie a Octavii Scout, velmi pravděpodobně také novou generaci superbu, která už je prakticky hotová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám