Hlavní obsah

Toyota letos počítá s rekordním prodejem luxusních vozů Lexus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská společnost Toyota Motor hodlá v letošním roce zvýšit prodej svých luxusních automobilů Lexus o zhruba osm procent na rekordních 520 000 vozů. V dalších letech počítá s růstem prodeje o pět až deset procent ročně. Uvedl to výkonný viceprezident divize Lexus Mark Templin.

Foto: Lexus

Lexus RC (2013)

Článek

Na celkovém prodeji vozů Lexus se zhruba polovinou podílejí Spojené státy. Toyota letos oznámila, že hodlá investovat 360 miliónů dolarů (přes sedm miliard korun) do zahájení výroby vozů Lexus ve své továrně v americkém státě Kentucky.

Viceprezident divize Lexus Mark Templin nicméně upozornil, že Lexus se nyní nesoustředí na zvyšování prodeje, ale na zlepšování image značky. "Všechno je to o vytváření základů pro budoucnost," dodal.

Toyota loni zvýšila celkový prodej o téměř 23 procent na rekordních 9,75 miliónu vozů. Vystřídala tak v čele světového trhu svého amerického konkurenta General Motors (GM), jehož prodej vzrostl asi o tři procenta na zhruba 9,3 miliónu vozů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám