Hlavní obsah

Japonská odpověď na BMW řady 4 – Lexus ukázal kupé RC

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lexus ani ne za deset dnů ukáže své nové kupé RC, které vychází ze sedanu IS. Luxusní odnož toyoty, která je na trhu od roku 1989, vsadila na dramatické tvary, v nabídce budou dva benzínové motory. Cílem je jako obvykle prodejně potrápit německé prémiové značky, tj. BMW, Audi či Mercedes-Benz.

Foto: Lexus

Lexus RC (2013)

Článek

Kupé RC na délku měří 4695 mm, je široké 1840 mm a vysoké 1395 mm. Rozvor náprav činí 2730 mm, a je tedy o 70 mm menší než sedan IS.

Lexus uvádí, že RC bude čtyřmístné kupé, v praxi to však bude spíše automobil pro 2+2 cestující. Kromě dynamicky tvarovaného designu, odlišného od sedanu, zaujme vedle využití diod pro svícení také písmeno L v potkávacích světlech.

Foto: Lexus

Lexus RC (2013)

Základem jsou osmnáctipalcová kola v pětipaprskovém designu, připlatit si můžete i za „devatenáctky“ s deseti paprsky. Uvnitř luxusně pojaté kabiny najdete pravé dřevo, interiér ale kupé do značné míry sdílí s již prodávaným sedanem IS. [celá zpráva]

Foto: Lexus

Lexus RC (2013)

Dva motory v nabídce

V nabídce budou dvě motorizace; jednak 3,5litrový šestiválec a dále 2,5litrový čtyřválec, kterému bude pomáhat elektromotor.

Výkon ani provozní vlastnosti zatím Lexus ani u jednoho ze zmiňovaných motorů neuvedl, tipovat lze na základě parametrů sedanu IS 220 koní pro slabší motorizaci a kolem 310 koní pro šestiválcovou verzi.

Foto: Lexus

Lexus RC (2013)

Více bude zřejmé ve středu 20. listopadu, kdy začíná v Tokiu autosalon. Lexus na tento den přislíbil k novému RC zveřejnit všechny podrobnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám