Hlavní obsah

Mercedes chce rozšířit spolupráci s výrobcem elektrických aut Tesla

Německa automobilka Daimler AG chce rozšířit svoji spolupráci s americkým výrobcem elektrických vozů Tesla Motors. Uvedl to finanční ředitel Daimleru Bodo Uebber. Daimler vyrábí osobní auta značky Mercedes-Benz.

Článek

Tesla nyní dodává Daimleru elektrické motory a baterie pro jeho elektrický model Smart Fortwo EV a bude dodavatelem i pro elektrický model Mercedes-Benz třídy B, který by se měl začít v Evropě a USA prodávat v příštím roce.

"Mohli bychom toho používat více od Tesly," dodal Uebber. Nic bližšího ale nesdělil. Daimler nyní drží ve firmě Tesla podíl 4,3 procenta. Kromě Daimleru Tesla dodává elektrické součástky i japonské automobilce Toyota Motor, napsala agentura Reuters.

Tesla oznámila, že podepsala dohodu s japonskou firmou Panasonic o zvýšení dodávek akumulátorových článků. Podle dohody má Panasonic firmě Tesla dodat v příštích čtyřech letech téměř dvě miliardy článků pro sedan Model S a nový sportovně-užitkový Model X, který má jít do prodeje koncem příštího roku.

Tesla očekává, že letos prodá 21 000 svých vozů Model S. V příštím roce se má prodej téměř zdvojnásobit na 40 000 vozů, protože automobilka plánuje vstup na asijské a další evropské trhy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám