Hlavní obsah

Potvrzeno: VW CC vyjede v roce 2006

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WOLFSBURG

Na konci března přinesl internetový server Wheels24 informaci o novém coupé cabriu od Volkswagenu. V úterý automobilka tuto informaci oficiálně potvrdila s tím, že by měl z výrobních linek začít sjíždět v prvním čtvrtletí 2006. Informace přichází necelý měsíc po oznámení Opelu, že připravuje Astru CC.

Článek

Předlohou nového Volkswagenu je Concept C, který byl světové veřejnosti představen na autosalónu v Ženevě. Pod kapotou studie na ženevské motor show VW představil dvoulitrový agregát FSI o výkonu 110 kW (150 koní) se šestistupňovou manuální převodovkou.

; ;

:. Foto Volkswagen, Animace Novinky.cz (c) 2004

Mechanismus skládací pevné střechy studie Concept C je ojedinělým konstrukčním výtvorem - po uvolnění zámků střechy se nejprve prosklený střešní díl posune dozadu. Poté se nadzvedne celá zadní část střechy (C-sloupky a zadní okno) a začne se posouvat dopředu.

Skleněné střešní okno podjede pod zadní část střechy a celý tento "sendvič" se složí pod víko zavazadlového prostoru, které se za pomoci hydrauliky samo otevře a zase zavře. Do prostoru pod zadní kapotou se ještě zasunou okraje střechy a z elegantního kupé se stává neméně elegantní kabriolet.

Volkswagen vstoupí do segmentu, který s úspěchem ovládají francouzské automobilky Renault a Peugeot například s modely Megane CC respektive 307 CC. Volkswagen CC bude vyráběn v portugalském závodě.

Reklama

Související témata:

Související články

Evropským autem roku 2004 se stal Fiat Panda

Mezinárodní porota evropské ceny Car of the Year složená z 58 novinářů dvaadvaceti evropských zemí vybrala Auto roku. Po osmé v historii této novinářské ankety...

VW Caddy se představuje

Jednou z nejvýraznějších premiér na nedávném mezinárodního autosalonu RAI v Amsterdamu obstaral nový Volkswagen Caddy.

Výběr článků

Načítám