Hlavní obsah

Harley-Davidson bude prodávat i vlastní ojeté motocykly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České zastoupení Harley-Davidson bude nově nabízet i ojeté stroje amerického výrobce. Program prodeje certifikovaných ojetých motocyklů pod názvem Harley-Davidson Originals bude fungovat podobně jako u automobilových značek, na motocyklovém trhu je ojedinělý.

Foto: H-D

Harley-Davidson Fat Boy Special (2013)

Článek

V nabídce českého zastoupení H-D jsou jak motocykly, které vlastnil autorizovaný dealer a využíval je na předváděcí akce či zkušební jízdy, tak motocykly, které byly ve vlastnictví zákazníka. Prověřené ojeté motorky nabízí i někteří prodejci jiných značek, většinou ale bez podpory oficiálního dovozce.

V novém programu budou jednotliví tuzemští prodejci H-D nabízet prověřené motocykly, které mají deklarovaný původ. Zákazník se tak dozví přesné období, kdy byl konkrétní motocykl uvedený do provozu, na kterém evropském trhu a kterým konkrétním dealerem, případně i kdo byl prvním majitelem. Servis H-D zkontroluje stav stroje i počet ujetých kilometrů.

"Do programu jsou zařazeny pouze modely s evropskou specifikací, což znamená, že splňují požadavky pro provoz na evropských komunikacích, ale i veškeré legislativní požadavky a technické parametry," dodal regionální ředitel marketingu Michal Fric.

Značce Harley-Davidson patří v Česku první příčka v prodeji strojů v nejvyšší třídě nad 800 ccm. Do srpna firma prodala na českém trhu 289 motocyklů, což je o deset více než ve stejném období loni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám