Hlavní obsah

Mercedes představil pětimetrové kupé, komfortu odpružení pomáhají kamery

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V opulentní několikapatrové hale na frankfurtském výstavišti ukázal Mercedes nástupce modelu CL. Luxusní kupé má na délku přes pět metrů, a třebaže jej výrobce prezentuje coby „koncept”, sériová verze se příliš lišit nebude. Půjde o nejluxusnější kupé od Mercedesu.

BEZ KOMENTÁŘE: Mercedes S CoupeVideo: Mercedes-Benz

 
Článek

Nové kupé, které využívá techniky třídy S, je na délku dlouhé 5050 mm, na šířku má 1958 mm a na výšku 1409 mm. Rozvor náprav nabídne úctyhodných 2945 mm. Už z těchto parametrů je jisté, že S Coupe bude více luxusní než sportovní model.

Automobil na fotografiích a přiloženém videu obouvá pneumatiky o rozměru 265/35 R21 vpředu a 295/35 R21 vzadu.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz S Coupe (koncept, 2013)

Interiéru dominuje 12palcový displej, už od pohledu skvěle vypadají velké sedáky předních sedaček. Vnitřek vozu z valné části vychází z aktuální třídy S, některé prvky jsou stejné (volant), kupříkladu výdechy klimatizace jsou odlišné.

Sériová verze dorazí v lednu

Pod kapotou konceptu se nachází dvakrát přeplňovaný osmiválec se zdvihovým objemem 4,6 litru. Největší výkon má hodnotu 461 k (339 kW), točivý moment vrcholí při 700 Nm. Dynamiku ani hmotnost vozu Mercedes neuvádí.

Bez zajímavosti není fakt, že z třídy S je převzat systém kamer, které monitorují kvalitu silnice před vozidlem a na základě zjištěných informací upravují nastavení odpružení.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz S Coupe (koncept, 2013)

Sériová verze popisovaného auta se představí zanedlouho – v lednu na detroitském autosalonu. Předpokládá se, že později bude v nabídce i otevřená verze.

Kromě modelu S coupe Mercedes-Benz na frankfurtském autosalonu ukázal také SUV nazvané GLA. [celá zpráva]

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz S Coupe (koncept, 2013)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám